Jdi na obsah Jdi na menu

Podivné chytré věci

12. 7. 2016

Kvůli neustálému snižování cen počítačových čipů najdete smart věci i tam kde byste je nečekali.

Chytré žárovky  

Chytré žárovky dnes nejsou novinkou celkem často se s nimi setkáváme v restauracích. Ovládají se aplikací v mobilu  přes který se dá ovládat síla jasu a barva. Za nejlepší chytré žárovky považujeme žárovky Hue. Jsou totiž rychlé, hezké a dá se k nim dokoupit i vypínač pokud byste neměli mobil a existuje velká škála těchto světel.

 
 
 ​Chytrý kartáček  
Chytrý kartáček Kolibree dokáže pomocí gyroskopu a akcelerometru sledovat jaké pohyby s ním děláte a přes wifi nebo Bluetooth vám pošle informace do aplikace a ta vám pak ukáže jaké chyby jste v čištění udělal, nejrůznější statistiky, jak jste se zlepšil a mnoho dalšího.

 

Chytrý záchod

Japonská společnost Lixil tři roky zpátky vytvořila chytrý záchod Satis který si nyní můžete koupit na Amazonu. Záchod se ovládá pomocí aplikace v Androidu přes tu ho můžete splachovat, mýt, sušit nebo i v něm vytvořit malou fontánku. Dále také zaznamenává statistiku přístupů. Velká nevýhoda je že k ovládání na dálku nepotřebujete heslo tudíž když například sedíte na záchodě tak vám může na záchodu zapnout režim fontánky.

 

Věci k tématu

Fotografie                                                                             Videa                                                                           Kde to koupit

 

 

Náhledy fotografií ze složky Podivné chytré věci